Er protein skadeligt?

Derfor er airtracks god træningHvis du er gået i gang med at træne muskler, så er der også en stor chance for, at du allerede er blevet introduceret for proteinpulver, og har hørt lidt om, hvordan det virker og sådan. Der er rigtig mange forskellige synsvinkler på proteinpulver, og det er langt fra alle ledende eksperter inden for det område, der anbefaler, at man benytter sig af proteinpulver, fordi det kan medfører nogle bivirkninger, som ærlig talt ikke er det værd. Det kan godt være, at det hjælper på din vej mod de store muskler, men hvis du skal leve med skavanker grundet dit indtag af pulveret, så skal man spørge sig selv, om det er det værd. Er det lige gyldigt om man laver sin mad på et mobilkøkken, eller i et professionelt køkken af en uddannet kok? Det er mange ting som spiller ind hvis man ønsker at være sund.

For det vil langt fra være fedt at gå rundt som en ung gut, der har hele livet foran sig, og så få sådanne skavanker som proteinpulveret kan føre med sig, i følge mange eksperter inden på det område. Der er ikke lavet noget forbud mod proteinpulver, og det skyldes, at der ikke er nogle proteinpulver bivirkninger, der er blevet videnskabeligt bevist, og dermed er det heller ikke muligt at lave nogle former for forbud eller lov imod det. Og hvis man ikke må tage ekstra protein indskud, så burde der jo også være så mange andre ting, som skulle gøres ulovlige. Dyrker du meget sport, som f.eks. klatring eller Airtracks, så er det godt med lidt ekstra kosttilskud som f.eks. proteinpulver. Det er også vigtigt at pleje huden hvis du dyrker meget sport. Og her kan et produkt som La Roche Posay være rigtig godt for den svedige udpinte hud.

Lidt lige som med brugen af plejeprodukter. Skal man her bruge de dyre produkter som La Roche-Posay eller en billig Nivea solcreme? Er det ene produkt mere sundt end det andet? Hvad hvis man har hud problemer, er det så udelukkende de dyre produkter som Decubal eller Vichy man bør benytte? Lidt det samme med proteinpulver, her er der også en kæmpe forskel på de forskellige mærker. Og ikke alle af dem er lige sunde for dit helbred.

Læs om: Skal jeg vælge en dyr eller billig solcreme?

Overdriv ikke brugen af protein pulver

Så det er ikke fordi, at jeg snakker for et forbud mod proteiner. Men jeg vil gerne slå et slag for de unge mennesker, som ikke ved, hvad det er, de indtager hver eneste dag. For som ved alt andet, så kan der også forekomme proteinpulver bivirkninger efter et dagligt indtag af protein pulver over en længere periode. Og det er langt fra første gang vi ser, at der bliver skabt debat om noget, der er inde og røre trænings området. Godt nok er det ikke på højde med stoffer som steroider, men man skal stadigvæk passe på med den mængde, som man dagligt indtager.

Her forleden så jeg på tv, en godt i et overdrevet bodybuilder kostume gå omkring på gaden i en amerikansk by, med et skilt, “Want a body like this? Use protein power from Twinlabs”, selvom jeg nu tror at effekten havde været noget bedre, hvis det havde været en rigtig bodybuilder uden brug af kostumer, så er det jo lige netop den slags som er med til at skabe, de fordomme vi har om proteinpulver. At blot man indtager den slags kosttilskud, så svulmer man op med minimal træning. Dette har også fået en del til at tro, at det da bestemt måtte være ulovligt at indtage proteinpulver eller direkte farligt. Dyrker du sport som gymnastik, fitness eller bare fodbold, så er det som regel en god ide med et lille tilskud af proteiner.

Airtrack træning og kosttilskud

Jeg dyrker en del træning på Airtracks, både for træningens skyld og til opvisninger. Min seneste Airtrack er fra Gymplay Airtracks og Trampoliner og er nok mit bedste køb i nyere tid. Jeg kan tydelig mærker forskel på når jeg træner intensivt i et par uge, om jeg benytter kosttilskud som proteinpulver og kreatin, eller om jeg slet ikke tager noget. Jeg har mere energi og mere kraft i de perioder hvor jeg benytter mig at tilskuddet, i modsætning til de perioder hvor jeg ikke benytter noget. Det giver lige de ekstra 10% og på en Airtrack kan 10% virkelig mærkes. Det samme gør sig gældende hvis du hopper trampolin eller anden intensiv sport, hvor det er marginalen som tæller. Derfor er kosttilskud noget som efter min mening høre til de fleste typer af træning og sport. Har du ikke prøvet en Airtrack og er du interesseret i gymnastik, cheerleading eller opvisning inden for kampsport, så kan den bestemt anbefales.

Bivirkninger ved proteinpulver

For selvom det ikke er ulovligt, så kan der stadig komme proteinpulver bivirkninger. Det kan vi jo også se, hvis vi bare vender hovedet over imod rygning og rygere. Det er jo også fuldt ud lovligt at ryge, men der kan stadig være utroligt slemme bivirkninger ved at ryge mange smøger hver eneste dag. Og det er ikke ligefrem fordi, der ligger et rygeforbud og venter lige rundt om hjørnet i den nærmeste fremtid. Det bliver nok aldrig forbudt at ryge – i hvert fald ikke mens vi lever, og ligeså tror jeg heller ikke, at der vil falde et forbud mod proteinpulver. Så skulle det da kun være fordi, at man fandt spor af giftige stoffer, som er yderst skadelige for mennesker.

Og det er jo ikke kun cigaretter, som der er en utrolig fare ved at benytte sig af. Det samme ser man jo ved alkohol, som langt fra er ved at blive ulovligt, og det bliver det jo nok heller aldrig. Så selvom der skulle være proteinpulver bivirkninger, så tror jeg ikke, at vi skal være bange for, der kommer et forbud i den nærmeste fremtid. Vil man have den sunde livsstil og går man op i helse – så bør man tænke over hvilke produkter man bruge. Ikke kun hvad man spiser, hvor meget man træner, hvad man træner osv. Men også at man ikke er stresset, bruge kvalitets creme og pleje produkter som f.eks. La Roche-Posay eller Vichy. Benytter gode sunde typer af kosttilskud som eksempelvis Chiafrø eller Hørfrø.

Personligt syntes jeg at jeg tydeligt kan mærke en fordel i træningen, ved at indtage et supplement af protein pulver. Det er så lige meget om det er tale om billig protein pulver eller det dyre, blot at man få den ekstra mængde ind, som for mange kan være være svær at få igennem kosten.

Airtracks fra Gymplay