Kreatin

Hvorfor benytte kreatinpulver og hjælper det på ens træning?De fleste af os dyrker sport og går op i det, kender sikkert til kreatin, eller Creatin som nogle skriver, især hvis du dyrker styrketræning eller fitness. Hvad er kreatin, og hvilke fordel kan kreatinpulver som kosttilskud give dig som sportsudøver?

Groft sagt, så er Kreatin en nitrogenholdig organisk syre deres produceres i leveren hos mennesker og pattedyr. Det er en speciel syre, som bidrager til energiforsyning i dine, især muskelceller. Kreatin er opbygget af følgende tre aminosyrer: L-arginin, L-methionin samt glycerin.

[alink id=”56″]Denne syre transporteres så gennem blodet, helt ud til de muskelceller, hvor der er brug for energi her og nu. Her omdannes det så til en form for energi som musklerne kan bruge. Dette stof dannes naturligt i kroppen, men fås også fra visse typer af fødevare (hovedsagligt kød), samt i form af kosttilskud.

Man kan med tage kreatinen som et kosttilskud inden eller efter træning, her er det bare at finde en online butik der sælger billig kreatin og så bestille en sending hjem. Det er som regel ret mange penge at spare ved at bestille det over Internettet, frem for at købe det i den lokale Matas eller sports butik.

På grund af kreatinets evne til at levere energi hurtigt, er Kreatin gennem mange år flittigt blevet brug af forskellige sportsfolk. Da der ikke er blevet fundet nogle bivirkning til at tage kreatin som kostilskud og den forbedring som det giver her og nu, at indtage det er minimal, er det ikke på Den Internationale Olympiske Komité eller National Collegiate Athletic Association (NCAA) liste over ulovlige kosttilskud.

Tager du kreatin inden træning, vil du høst sandsynlig ikke mærke den store forskel i din ydelse. Men ofte vil kreatinen hjælpe med til at du lige kan klare den ekstra repetition, eller holde spurte et par sekunder ekstra. Noget som i de lange løb, kan være med til at optimere og forbedre din træning. Derudover hjælper kreatinpulver med til at resituere dine muskeler hurtigere, så chancen for overbelastning minimeres og hurtigere kommer dig over træningen.

Forskellige forsøg tyder også på at kreatinpulver som tilskud kan være gavnligt i flere andre forbindelse. Det kan blandt andet bruges til at forbedre ens koncentration, kommer sig hurtigere over psykiske problemer og forøget styrke hos folk med muskelsvind.

Dyrker man idræt på højt niveau, så bør Kreatin indgå som en fast del af ens kosttilskud, på samme niveau som proteinpulver gør det.