La Roche-Posay til den sunde og friske hud

Sunde hudcreme og solcreme

Som vi så tidligere i vores indlæg om helse og sundhed, så er en del af det at være sund – at man bruge de rigtige typer af pleje produkter, shampoo og sæber. Men hvorfor er det mere sundt at bruge et produkt som Decubal, Vichy eller La Roche-Posay frem for et af de billige fra Matas? Lad os prøve at se lidt nærmere på dette spørgsmål. Vi starter med at tage udgangspunkt i en ganske almindelig solcreme.

La Roche-Posay solcreme

La Roche-Posay solcreme Anthelios til dig med sart eller sensitiv hudDen creme vi kigger nærmere på i dette eksempel er en La Roche-Posay Anthelios Solcreme til Ansigt SPF30 til 130,- fra Med24.dk – den kan købes La Roche Posay solcreme.
Det er tale om en fugtgivende og fløjlsagtig solcreme, som ikke efterlader hvide mærker og er vandafvisende.
Det de fremhæver under produktet, er at det ikke indeholder parfume og parabener og at den kan anvendes til alle hudtyper. Derudover skriver de at hele Anthelios XL-serien anbefales af dermatologer. Men er der noget om snakken, eller er det blot endnu et reklame stunt?

Hvis vi ser nærmere på et af de andre såkaldte “sunde” produkter fra La Roche Posay – La Roche-Posay Toleriane soothing protective skincare, så indeholder det et stof kaldet Cyclopentasiloxane. Cyclopentasiloxane er mistænkt for at være hormonforstyrrende og for også at være problematisk i miljøet. Dette stof findes dog ikke i den Anthelios solcreme vi ser på her, men det betyder at man alligevel skal være opmærksom på hvilke ingredienser, som er i disse typer af “sikre” produkter.

Læs om: Sunde pleje produkter fra La Roche-Posay

Ifølge kundeudtalelser, skulle dette være en rigtig god solcreme, især hvis man døjer med sart hud, eksem eller lignende lidelser.

Så ved at bruge 130 kroner på en solcreme, så får man en god og effektiv creme. En solcreme som ikke genere huden, og som eftersigende ikke skulle indeholde nogle typer af skadelige stoffer, parfumer eller parabaner. Dog indeholder La Roche-Posay Anthelios Solcreme til Ansigt SPF30 visse stoffer som kan være skadelige for miljøet, men ingen som endnu er bevist skadelige for mennesker.

Læs om: Hvorfor man bør vælge La Roche-Posay for den sunde hud

Den billige solcreme fra Nivea

Som det billige alternativ har vi valgt en Nivea Sun lotion, SPF 30. En creme som kan købes i de fleste butikker der sælger solcreme. Lige som solcremen fra La Roche-Posay indeholder denne miljøskadelige stoffer, men ikke nogle stoffer som er skadelige for mennesker. Den er ikke målrettet nogle specielle hudtyper men til gengæld koster den blot omkring 14 kroner for en flaske. Det er næsten en 1/10 af hvad den anden solcreme koster. En faktor som nok afholder langt de fleste fra at købe disse her dyre produkter, og måske i stedet vælger en solcreme som den fra Nivea. Personligt syntes jeg at det er lige i overkanten at betale 10 gange så meget for en solcreme, med mindre man har nogle hudgener, som gør at man ikke kan bruge den billige. Jeg tror ikke der er den store forskel, hvis vi ser på hvor godt den beskytter. Den dyre plejer nok huden en smule bedre, men nu er det solcreme vi ser nærmere på, og ikke fugtighedscreme eller ansigtscreme.

Kunderne syntes det er en behagelig solspray som giver en god beskyttelse. Men da den indeholder alkohol, så er det bestemt ikke en type af solcreme man bør anvende hvis man har sart eller sensitiv hud.

Så hvilket af produkterne skal man vælge hvis man har fokus på sundhed og helse? Personligt ville jeg i dette tilfælde nok vælge den billige Nivea solcreme. Har man dog nogle typer af hudproblemer, så er det solcremen fra La Roche-Posay, som uden tvivl vil være første valget. I hvert fald hvis du er typen som har mere fokus på kvaliten frem for prisen.

Andre hudpleje produkter fra La Roche Posay

Udover solcreme har firmaet også lavet en lang række andre produkter, som er målrettet folk med sart hud, eller folk som ikke ønsker at smøre sig ind i parfumer eller farvestoffer. Desværre er der endnu ikke ret mange firmaer som har fokus på generel sundhed, når de fremstiller deres produkter. Her går alt for mange op i at holde produktions omkostningerne nede. At produktet dufter godt, har den rigtige farve og selvfølge den effekt de reklamere med. Heldigvis er der firmaer, som udelukkende har fokus på kvaliteten, sundheden og at det virker. Heldigvis er findes der ud over Roche, firmer som Decubal og Vichy, som også har fokus på disse ting. Hvis vi ser nærmere på pleje serien fra La Roche-Posey har vi en lang række hud og hår produkter (udover den solcreme vi så nærmere på tidligere).

Dette er f.eks.

  • la roche posay effaclar
  • la roche posay mascara
  • la roche posay effaclar duo
  • la roche posay toleriane
  • la roche posay makeup
  • la roche posay foundation

Så går man blot op i sundhed og helse til sin hud og hår, så bør man bestemt overveje et produkt fra firmaer der specialiserer sig i at udvikle sunde plejeprodukter. Firmaer som f.eks. La Roche-Posay, Vichy eller Decubal.