Prøv kræfter med en klatrevæg og Airtracks

Airtrack til hjemmet og havenKlatring er en af de nyere typer af sport som efterhånden er blevet rigtigt populær herhjemme. Klatring er jo normalt ikke noget man forbinder med Danmark, da vi er et meget faldt land uden speciel gode klatre forhold (hvis vi ser bort fra Bornholm). I følge en undersøgelse lavet af Gymplay Airtracks ApS så er klatring den hurtigst voksende sport i Danmark. Så derfor er der måske nogle der undre sig lidt over hvordan en sådan sport kan opnå en sådan popularitet herhjemme. Svaret er faktisk temmelig simpelt – nemlig klatrevægge. En klatrevæg er en kunstig lavet væg, med forskellige typer af klatregreb som man så efterfølgende skal klatre op af. Lad os tage et nærmere kig på disse klatrevægge.

En anden ting som jeg elsker er de nye Airtracks, som er en oppustelig gymnastik måtte. Dette giver mere kraft og fart på dine spring, hvilket gør det til en helt speciel oplevelse. Mange steder hvor de har klatre vægge har de også Airtracks eller trampoliner. Det er jo ofte at klatring og gymnastik passer fint sammen.

Hvad er en klatrevæg?

En klatrevæg er en kunstig bygget væg i træls, beton eller glasfiber, udstyret med forskellige klatregreb. Man spændes ofte fast i en sele som en instruktør holder, inden man prøver kræfter med at klatre op væggen. Det kræves ikke noget specielt klatreudstyr at komme i gang med at prøve disse klatrevægge.
Det smarte ved flere af disse typer af klatre vægge, er at der er flere veje til toppen, så alt efter ens niveau kan man vælge en nemme eller svære ruter. Selvom de i Sverige har masser af naturlige klipper, er der stadig mange der som foretrækker en væg at klatre på.

Hvad er en Airtrack?

En Airtrack er en slags gymnastikmåtte med luft i. Dette gør den mere bouncy og blød end en normal gymnastik måtte. Den ekstra bounce Airtracks har, gør at du kan få mere fart og højde på dine spring. Den ekstra højde gør at du har nemmere ved at lave de forskellige spring på en Airtrack i forhold til at lave dem på gulvet, eller en standard gymnastikmåtte. Flere elite gymnaster foretrækker springgymnastik på en Airtrack frem for en trampolin eller gulv da det gør øvelserne betydelige sjovere og mulighed for helt nye kombinationer.

Læs mere om: Hvorfor bruge en Airtrack gymnastikmåtte

Udendørs klatring

Selvom en stor af de populære klatrevægge står inde, er der også en del udendørs. Især på flere legepladser er der opsat en mindre klatrevæg som oftest ikke kræver andet sikkerhedsudstyr en Macroer eller Faldpads. Læs mere om legeplads sikkerhed her på Større sundhed med klatrevægge

Mange af os, er derfor nok lidt misundelige på svenskerne, da deres klatre faciliteter jo er noget bedre end dem vi har her i Danmark.

Hvad er en Airtrack og hvor finder jeg de bedste klatrevægge i danmark? Kræver det noget klatreudstyr eller er faldpads nok til mig?

Hvor kan jeg finde disse klatrevægge?

Har du selv fået lyst til at prøve kræfter med klatring eller en klatrevæg, så er der klatrevægge i de fleste større byer her i Landet. F.eks. er den nye klatrevæg i DGI-huset i Aalborg (Nordkraft), en af de højeste i Danmark med en højde på over 20 meter og masser af forskellige sværhedsgrader. Så bor man i nærheden af Nordjylland, så er det bestemt en mulighed man bør overveje. Ellers finder der også en lang række rigtig gode klatrevægge og klatretårne rundt om i Danmark. Bare søg på google efter “klatrevæg” og så en af de større byer i nærheden af hvor du bor. Ellers tag et kig inde på abekatten.se og se nogle af de mange muligheder, der findes inden for forskellige typer af klatrevægge, bouldervægge og klatretårne. Hvilken af disse man bør prøve, er en ret individuel sag, så derfor bør du faktisk prøve alle 3 hvis du har mulighed for det. Jeg kender nogle som elsker klatretårne, men overhoved ikke bryder sig om at prøve en bouldervæg eller en Airtrack.

Klatring er som sagt en af de hurtigst voksende typer af sportsgrene her i landet, en sport der stiller udfordring til både kondition, koordination, styrke og udholdenhed. En sport man kan dyrke alene eller i fællesskab med andre. Både på motions plan og på elite plan.