Hudpleje og sundhed – Vichy, La Roche Posay eller Decubal

Plej din hud med produkter som Vichy eller Decubal.

Hudpleje er for mange også en stor del af den daglige sundhed. Det er jo bestemt ikke helt lige meget, hvilke stoffer man dagligt udsætter huden for. Alt for mange af de hudcreme og solcreme vi benytter i dag indeholder nemlig stoffer som parabaner, farve stoffer, parfumer og andre stoffer som er skadelige for huden eller for miljøet.

Men er der nogen grund til at betale så meget ekstra blot fordi der står Vichy, La Roche-Posay eller Decubal på produktet? For bedre at kunne svare på dette, er vi nød til at kigge på de forskellige elementer i disse creme og plejeprodukter.

Vichy

Et af de helt store mærker i år inden for pleje produkter er Vichy.
Vichy hudpleje produkter, er udviklet gennem mere en 80 år med hjælp af førende hudlæger og dermatologer. Deres primære fokus er at hjælpe dig med at opnå den ideelle hud. Langt de fleste af deres produkter indeholder termalske kildevand, som skulle være rigtig effektiv til at give mere fugt og næring til huden.
Flere af Vichy produkterne reklamere med at give en glat hud med fornyet glød, samt at være meget skånsom overfor sart eller sensitiv hud. Deres plejeprodukter er lavet til at kunne bruges af alle, hvad enten man er ung eller gammel.

La Roche-Posay

En mærker som minder meget om Vichy, er La Roche-Posay. De har ikke samme mængde år på bagen, som Vichy, men er heller ikke et nyt firma, da de i over 30 år har gået målrettet efter at udvikle nogle produkter, som både er sunde at bruge, og samtidig af høj kvalitet.
Udover hudcreme og solcreme fremstiller de også makeup og forskellige former for pleje produkter til huden.
Igen har de lige som Vichy udviklet deres produkter i samarbejde med forskellige dermatologer, og har stor fokus på folk med sensitiv hud.
Mange af deres produkter benytter også Termalsk kildevand. Her er igen fokus på sundhed og helse.

Læs om: Få den optimale hud med La Roche-Posay hudpleje produkter

Decubal

I modsætning til Vichy og La Roche-Posay indeholder Decubal ikke Termalsk kildevand. Det er en skandinavisk udviklet plejeserie som henvender sig til folk med tør og sensibel hud. Som med de øvrige mærker, betyder dette at Decubal produkterne, ikke indeholder parfumer, alkohol eller farvestoffer. Alt aroma og farve kommer udelukkende fra de produkter som naturligt hører hjemme i de forskellige creme. Produkterne er fremstillet i samarbejde med førende nordiske hudlæger, for at sikre at kvalitet er helt i top, og at der er tale om et produkt som kan bruges af hvem som helst. Så selvom man døjer med sart hud eller forskellige typer af eksem eller udslet, så skulle det stadig være sikkert at benytte Decubal produkterne.

Men tilbage til om det overhoved kan betale at bruge produkter som Vichy, Decubal eller La Roche-Posay frem for de billige. Lad os prøve at se på det.

Læs om: Decubal – for dig som ønsker en sundere krop

Hudpleje for dig som ønsker den perfekte hud

Duft

Er det vigtigt at din hudcreme eller ansigtscreme dufter godt? Så skal du ofte op i en dyr creme. Og ikke en creme målrettet folk med sensitiv hud. Her er creme som Weleda Almond Soothing Facial lotion eller Exuviance Essential Daily Defense Fluid gode valg, da du både får en effektiv creme, men også en som dufter rigtigt godt. De billige creme har som regel ikke samme dufte, og mange speciel creme mod sart hud indeholder ikke kunstige duftstoffer. Vær dog opmærksom på at nogle dufte som f.eks. syntetisk Musk, der bruges i en stor del af disse produkter, kan øge den skadelige effekt af andre stoffer. Også stoffer som ikke nødvendigvis kommer frem cremen, men som indtages i gennem maden eller på anden måde.

Udseende og følelse

En ting er hvordan en ansigtscreme eller hudcreme dufter, en anden vigtig ting er hvordan den ser ud. Farven skal creme være ensartet, og den skal helst ikke være helt ren hvid. Derfor tilsætter mange produceret ekstra farvestoffer til deres creme, men desværre er der ikke alle som er lige sunde for huden. Så vil man beskytte sin hud bedst muligt, så bør man vælge en creme helt tilsat farvestoffer. Her er der så ikke den store forskel på om man køber en dyr eller billig creme, når vi snakker udseende.

Virke

Når vi snakker effekt, så får man ofte hvad man betaler for. Der er stor forskel på kvaliteten af de forskellige produkter. En fugtighedscreme til 60 kroner er bestemt ikke lige så effektiv som en til 300 kroner. Når vi snakker Vichy eller La Roche-Posay, så er kvaliteten i top, og du får et produkt som virker rigtigt godt. De samme vil du gøre hvis du køber en af de andre luksus creme. Især hvis det er tale om en ansigtscreme så er kvaliteten vigtig. Mindre vigtig hvis det eksempelvis er en fod eller håndcreme.

Sundhedsskadelige

Jo mere man betaler for en creme, jo bedre ingredienser er der ofte i den. Det er ikke altid den holder, men i mange tilfælde gør den. En del creme indeholder farvestoffer eller konserveringsmiddelet som kan være hormonforstyrrende. Visse former for parfumer kan give eksem eller allergi hvis man bruge dem i længere tid. Så vil man være på den helt sikre side (eller så sikker som det er muligt), bør man holde sig til produkter som La Roche-Posay, Vichy eller Decubal, som er udviklet sammen med hudlæger, for netop at have fokus på produkter der er sunde for ens krop.

Miljøskadelige

En lang række af de sæber, shampooer og hudcreme vi bruger i dagligdagen indeholder forskellige miljøskadelige stoffer. Stoffer som ikke nødvendigvis er skadelige for os, men derimod for miljøet når de kommer ud med spildevandet. Et eksempel er f.eks. micro plastik i flere typer af sæber og rensecreme. Et produkt som ikke skader huden, men som er ved at blive et alvorligt global problem i verdenshavene.

Så hvad skal man lige vælge? Er man en normal og sund person, så gå efter et kvalitets produkt. Det vil sige ikke de billigste, men ikke nødvendigvis et helse produkt som La Roche Posay. Har man derimod eksem eller sensitiv hud, eller døjer dine forældre meget med den slags, så går efter nogle af de produkter som er mere sikre for huden.
De billige kan til nøds også bruges, men til daglig brug over længere tid, bør man efter min mening holde sig fra dem.