Airtrack gymnastikmåtte – tag dine spring til et nyt niveau

En Air track kan være et glimrende gymnastikredskab til de øvende gymnaster, men hvad med de lidt mindre udgaver som f.eks. en Airtrack mini til hjemmebrug? Er de også brugbare eller er det mest spild af penge? Her forleden fik vi dette spørgsmål ind fra Lone i Aalborg.
Mine døtre er desperat efter at få en AirTrack i vores hjem. Jeg har to gymnaster, en pige på 12 år og en på 10 år som begge er vilde med gymnastik og tumbling. vi har allerede to almindelige måtter derhjemme, men de har ikke samme bounce som en Airtrack jo har. Disse AirTracks er meget dyre, 3-6.000 og dertil kommer så hvad der er nødvendigt af tilbehør. Syntes det er en lidt vild pris at betale for en gymnastikmåtte. Lige nu er begge mine piger i gang med at spare op for at kunne købe en, men jeg er lidt skeptisk om de faktisk er pengene værd? Og skal man vælge de dyre modeller eller blot nogle billig airtracks?

Her er et link til AirTrack websitet: Billig Airtracks

Jeg har derfor et par spørgsmål for at få lidt styr på om de er pengene værd eller ej. Jeg er jo ikke interesseret i at mine døtre smider en masse penge ud på noget de ikke for ret meget gavn af. Men på den anden side, hvis det faktisk er et redskab som kan gøre dem til bedre gymnaster og samtidigt give flere timers fornøjelse, er den måske ikke helt dum.

Den nye h10 airtrack gymnastik måtte - billig airtracks til de yngre gymnaster

Mine vigtigste spørgsmål er:

1) Er den prisen værd? Er AirTrack så meget bedre end en almindelig gymnastik måtte?
2) Har det hjulpet din gymnast til at blive bedre?
3) Hvor let var det at blæse den op eller tage luften ud? Er disse airtracks besværlig at gemme væk når de ikke er i brug?
4) Hvor højt kommer man op på en sådan airtrack mini? Vi overvejer at placere den i stuen, da der er her som er mest plads, men er bange for at de rammer loftet i forbindelse med spring.
5) Har dine gymnaster faktisk brugt den i et stykke tid eller blev han/hun hurtigt træt af den?
6) Er der konkurrencer hvor der benyttes disse Airtracks?
7) Er der chance for at mine døtre kommer til skade på den?
8) Andre ting som er værd at tage med i ens betragtninger?

Tak til Lone for at skrive til os, det er nogle rigtig gode spørgsmål og vil jeg prøve at gøre mit bedste for at svare på dem.
1. Jeg vil sige det afhænger af hvor meget de kommer til at bruge den. Er lige startet til gymnastik eller kun dyrker det i ny og næ, så er chancen for at de hurtigt bliver trætte af en airtrack også ret stor. Og så kan det jo hurtigt være et dyrt køb. Men er de seriøse omkring deres sport, og har de en god forståelse for de mest almindelige spring, så vil de med stor sandsynlighed få meget glæde af en Airtrack.

2. Jeg kender en hel del, som er rigtig glade for deres Airtracks og har fået et godt udbytte af at bruge en. De gør det sjovere og nemmere at udføre de forskellige spring, og dermed kan de være med til at fastholde interessen for gymnastik. Mange har også nemmere ved at lære de forskellige spring og tricks på en Air Track.

3. De fleste Airtracks, som f.eks. en Gymplay Talent Trainer kommer med en elektrisk pumpe som på ingen tid kan fylde en airtrack med luft, eller tømme den. Man kan dog også få dem med en manuel pumpe, så går det jo noget langsommere.

4. De afhænger af hvor dygtig dit barn er, højden på barnet og hvilken Airtrack måtte du vælger. Du kan jo starte med at måle hvor højt de kommer op på din nuværende gymnastik måtte, og så ligge de cirka 30% til som en Airtrack giver. Husk på at barnet også vokser lidt, så har du en ide om hvor meget højde du har behov for. Så vælg en airtrack gymnastikmåtte de også kan bruge om et halvt år.

5. Groft sagt så kan man sige at så længe barnet interessere sig for gymnastik, så vil en airtrack være spændende. Dog kommer der et tidspunkt, hvor barnet vokser fra de mindre modeller, enten på grund af størrelse eller at ens niveau er blevet for højt til en begynder måtte. Har vil man så skulle overveje at udskifte sin Air track måtte med en større udgave. Og begynder det som regel også at blive et problem med at have den inden for i hjemmet. På det her tidspunkt flytter de fleste gymnaster den fra inde i hjemmet til ude i haven. Så er højde og plads ofte ikke længere et problem.

6. Der findes enkelte konkurrencer nu og da, hvor der benyttes Airtracks, men de fleste almindelige gymnastik konkurrencer er dog uden.

7. Som med alt anden sport er der selvfølgelig en chance for at man kommer til skade. Når vi snakker Airtracks, er det ofte at man lander uden for måtte og derfor slår sig på jorden. Måtten i sig selv er ofte blød nok til at man ikke slår sig, også selvom man lander forkert på den.
Jeg er sikker på at en airtrack nok til give mange timer sjov til dine døtre, og i sidste ende gøre dem til nogle bedre gymnaster.

Håber det er svar på dine spørgsmål og held og lykke med at finde nogle gode billig airtracks som måske vil kunne bruges til dine døtre.