Hjemmetræning – hvilke muligheder er der?

Er du en af de mange som ikke gider hold træning, at møde ind til faste tidspunkter eller bare at træne med ændre så er hjemmetræning vejen frem. Men hvilke typer af trænings kan du lave hjemme eller alene? Lad os se nærmere på nogle af mere populære typer af hjemmetræning som langt de fleste nemt og hurtigt kan komme i gang med.

Yoga træning

Yoga er nemt og hurtigt at komme i gang med og det kræver meget lidt både når vi snakker udstyr, men også træning. Selvom du ikke kan lave kobraen, de flyvende ko og alle de andre svære stillinger kan du få rigtigt meget ud af lidt Yoga træning. Det kræver en god Yoga måtte og noget løstsiddende tøj at komme i gang, og du kan nemt træne Yoga inde i stuen eller i soveværelset.
Yoga er en god træning til at styrke de muskler du sjældent bruger, forbedre din smidighed og generelt velværd. Det er god træning til dig som ikke kan lide at få pulsen godt op og kampsvede, men gerne vil træne på en kontroleret og rolig måde. Dette gør også at Yoga nok ikke er den træningsform som er bedst til at brænde kalorier, men som moderat styrketræning og almen sundhed er det en rigtig god træningsform.

hjemmetræning på airtrack eller trampolin

Airtrack træning

Snakker vi træning til de lidt yngre, så er Airtrack træning bestemt en god træningsform at dyrke. Hvad enten det er gymnastik, parkour, cheerleading spring eller blot leg så er det en ret så effektiv form for træning. Du bruger masser af kræfter på at spring, hvilke styrker flere muskler i kroppen, pulsen kommer op og du træner koordination. Så det at springe på Airtrack er faktisk slet ikke en dårlig form for træning. Desværre er det nok nemmest for det ungre publikum -lidt på samme måde som trampolin træning.

Læs mere – Se de mange modeller her

Gymnastik træning

Der er flere former for klassiske gymnastik, du nemt kan træne hjemme. Her træner du lige som med Yoga din styrke, smidighed og balance. Nu om dage har Yoga og Pilates dog overtaget en stor del af hjemme gymnastik træningen. Men det betyder ikke at almindelig gymnastik er mindre effektivt, det er bare ikke længere lige så populært som det engang var.
Igen en god sport for dem som ikke ønsker alt for meget sved på panden og hellere vil fokusere på generel sundhed.

Læs mere – Airtrack til hjemmetræning

Motionscykel

Skal pulsen op, så kunne en motionscykel, eller et løbebånd,romaskine eller crosstræner for den sags skyld, være være en god form for hjemmetræning. Disse motionsredskaber er super gode til at forbrænde en masse kalorier og forbedre din kondition på en relativ sikker måde. Der er betydelig færre som får sportsskader på en motionscykel sammenligned med dem som gør det ved at cykle eller løbe uden for.
Ulempen er at det ofte kan være lidt kedeligt med den type træning, så her hjælper det at skrue godt op for musikken, sætte en lydbog på eller se lidt tv mens du træner. Alternativ kan du også vælge at tage aktiviten udendørs og cykle eller løbe en tur i det gode vejr.

Læs mere – Hvad er en Airtrack gymnastik måtte?

Motionscenter

Nogle vælger også at lave deres helt eget motions center. Alt lige fra masser af håndvægte og træningsbænke ude i garagen, til elastik træning som nemt kan pakkes sammen under sengen efter brug.
Fordelen her, er at du ofte bruger det mere end et traditionelt fitnesscenter, og mange gange er det både nemmere og sjovere at træne hjemme. Ulempen er at du sjælendt har lige så fedt udstyr som i træningscenteret og derfor lidt fortryder du ikke tog over og trænede der.

Det var lidt om par af de mest almindelige former for hjemmetræning, lige meget hvilken form for træning du vælger, så er det bedre end slet ikke at træne.